SE Terapi
 

Velkommen

SE-Metoden

Terapi

Supervision

Kurser

Naxoskurser

Artikler

 
   
   
 
   
 
 
  Beskrivelse af
  kursuscenter
  Kurser
  Praktiske oplysninger
 

Kurser i Grækenland

 

Kursuscenter ”Ariadne”

 

Der er muligheder for at leje sig inde i kursuscenter ”ARIADNE” på den græske ø Naxos. ”Ariadne” er et luksuriøst hus som ligger ved foden af bjerget ”Kalogeiros”, som betyder munk. Huset ligger lige uden for landsbyen, ca. 300 m fra vandet, med udsigt over landsbyen, vandet og dalen med det om sommeren udtørrede flodbrede?

Huset er nybygget og bliver indflytningsklart i 2006.

 

 

I stueetagen er der et stort arbejdsrum på ca. 50 kvadratmeter, samt køkken og badeværelse. Der er ekstra toilet i kælderen. Alle gulve er marmorbelagt; på nær køkkenet. Foran køkken og arbejdsrum er en stor terrasse, halvoverdækket og med rundbuer. Der er endnu en overdækket terrasse med 2 rundbuer med udsigt til havet. Rundt om huset er der flere terrasselignende steder, hvor man altid kan finde den plads, der synes at være bedst i det givende øjeblik. Går man op ad trappen kommer man til første sal, hvor der er endnu en pragtfuld marmordækket terrasse og den skønneste udsigt. På første sal er et stort badeværelse og 2 dobbeltværelser. Fra terrassen fører en marmortrappe op på taget til en bedårende udsigt, der inviterer til et ophold.

 

Alt I alt har huset mange pladser, små og store terrasser og et stort indendørsareal som gør arbejdet inspirerende.

 

Kursuslederen har mulighed for at bo i huset. Kursisterne kan bo på hotel "Kouros", som ligger 2 minutter fra kursuscentret.

 

På hotellet serveres morgenmad og der kan serveres frokost på den overdækkede terrasse ved Ariadne.

 

Aftensmad kan spises på en af restauranterne i landsbyen, således at den sydlandske stemning kan nydes, måske med et glas "krasi" – nemlig - vin.

 

 

 

 

 

Apolonas på Naxos

 

Naxos er den største Kykladeø, en øgruppe i det ægæiske øhav som er meget eftertragtet med deres specielle arkitektur og de hvide huse som reflekter i den glitrende sol.

 

”Ariadne” ligger i landsbyen Apollonas, i den nordlige del af øen. Et af de få steder hvor der findes en oprindelig landsby direkte ved vandet, med det lokale supermarked, landsbykirken, den lille havn og en del cafeer og restauranter, samt smykkeforretningen med forskellige souvenirs. Byens erhverv baserer sig ikke kun på turisme. Der findes meget landbrug, den lokale tømmer og snedker, vvs manden, m.v. Bageren kommer om sommeren hver dag kl. 12.00 med sin bil og sælger frisk bagt brød. Når der er havblik, kan man pludselig høre motoren af de mange små både der tager ud for at fiske og der kommer flere større fiskerbåde fra hovedbyen Naxos og fra andre øer for at lægge til i Apollonas havn foran bugten og vente til det bliver mørkt for at indhente nettene. Disse både er træbåde, kaldet ”kaïki” og de er malet i pragtfulde stærke farver. At fiske professionel foregår stadig på en traditionel måde.

 

Den nordlige del af øen Naxos med de mange bjerglandsbyer har fortsat den gamle infrastruktur og er uafhængig af turisme.

Det er nogle omgivelser hvor livet synes at have en helt anden rytme og for dem der ønsker at komme på kursus er det et godt sted at falde til ro på.

 

Når fuldmånen spejler den sig i hele bugten er der en særlig stemning at side om aften på restaurant eller café i refleksionen af månens lys.

I løbet af dagen kan man enten være på sandstranden i nærheden af caféerne eller man kan trække sig lidt længere tilbage i bugten.

 

At være på et kursus i Apollonas inviterer til en kombination af faglig og personlig input og en nydelse af feriestemning. For at følge den græske rytme og føle at man også er på ferie, anbefaler jeg at arbejde mange timer om morgen (f.eks. fra kl. 9.00/10.00 til kl. 13.00/14.00) og holde en lang siesta, hvor man kan udnytte tiden til at svømme eller bare blonde og nyde naturens sanseindtryk. Derefter kan kurset fortsætte med ca. 2 timers aftens arbejde (f.eks. fra kl. 18.00/19.00 til 20.00/21.00).

 

Spisetider er lidt senere sydpå, det er bedst når solen er gået ned.